Domov  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Zadnje novice     

 
   
UvodNoviceNovostiVideoTestiZnamkeZanimivo

Oglas    

   

Novo o >>

   

Oglas    

   
 
 
 

 AVTOMOBILSKE

ZNAMKE

 
 Alfa Romeo
 Audi
 Aston Martin
 BMW
 Bugatti
 Cadillac
 Chevrolet
 Chrysler
 Citroen
 Dacia
 Daewoo
 Daihatsu
 Ferrari
 Fiat
 Ford
 Honda
 Hyundai
 Jaguar
 Kia
 Leksus
 Mercedes
 Mini
 Mitshubishi
 Nissan
 Opel
 Peugeot
 Porsche
 Renault
 Saab
 Seat
 Škoda
 Suzuki
 Toyota
 Volvo
 VW

 

avto

   

 

Peugeot 3008

Dodano dne 07.11.2009

Domiselna igrivost s funkcionalnostjo lepo harmonira ...

 

 

Peugeot 3008 ni samo 308 z ekstra 0, ampak je dobra ponudba za vse ki želijo prostoren, družinski avtomobil, v katerem se visoko sedi. Natančneje, „pežo 3008“ predstavlja kompromis med enoprostorcem in SUV-jem. Zato je izgled ostal nekje na pol dokončan.

Pogled spredaj jasno odkriva da imate opravka z „pežojem“ in ogromno rešetkasto masko hladilnika, podaljšanimi žarometi in markantnim znakom s srebrnim levom. Havba je kratka in zagotovo neprimerna v primerjavi z velikim vetrobranskim steklom.
 

Kako se lepo namestiti?

To voznika najbolj zanima, ko ima pred sabo 10-urno vožnjo. Iskreno, se vozniku po tako dolgi vožnji zahoče samo še to, da sedež podre in prespi nekaj minut.

 

Maksimalna udobnost

„Pežo“ je z modelom 3008 sovozniku in ostalim potnikom ponudil bogat prostor za noge in glavo, udobna sedišča in veliko, veliko svetlobe skoz velike steklene površine. Enostavno, vse kar je potrebno je, da nastavite položaj sedišča, zvrtite glasbo in uživate. In kaj se dogaja z voznikom?

Za njega je pripravljena pilotska kabina. Če ste kdaj koli sedeli v bojnem avionu, boste vedeli o čem govorimo. Instrumenti so povsod okoli vas dokler sedite za debelim, v kožo odetim volanom.

Ozka, športna sedišča, kot v 308 CC, so prosila da voznik pritisne na gas. Kratka ročica menjalnika je postavljena visoko, v raven z volanom. Šest stopenjski ročni menjalnik je „neodločen“, z dolgimi prehodi, prilično nenatančen in je zagotovo najšibkejša točka „pežoja 3008“.

 

 

Kot v cockpitu

Seveda, ekran z „head up“ displejem ni postavljen za borbo z nasprotnikom, temveč za varnejšo vožnjo. „Head up“ displej se dvigne vse do višine oči voznika, kateremu se na ekranu izpiše trenutna hitrost, potem opozorilo, da ste se preveč približali vozilu pred Vami (sistem „distance alert“).

 

 

Bencinski motor je boljši od dizelskega

„Pežo“ je svojega jeklenega konjička opremil z (najbolj zaželjenima) dvema agregatoma, oba prostornine 1,6 litra. Prvi je dizel motor (110 KM, šest stopenjski ročni menjalnik), ki ga odlikuje miren tek in nizka potrošnja. Na ravnih odsekih ceste deluje skoraj popolnoma neslišno, zahvaljujoč se odlični izolaciji, med tem ko je v vijugastih delih zgubljal moč. Brez obzira na to, ni dvoma da govorimo o najboljšem izboru za „pežo 3008“.

Bencinec je recimo druga zgodba. Z 150 KM in vrtilnim momentom dostopnim že pri 240 Nm in samo 1.400 obratov na minuto, je vnesel pravo zabavo v cockpit. Pospeški so neverjetni, zagotovo na nivoju GTI modela, a nasmešek vozniku pričara tretja prestava, s katero lahko brez težave vozite v razponu od 50 do 130 kilometrov na uro. Motor je izdelan v sodelovanju z BMW-jem in predstavlja pravo remek-delo.



DIMENZIJE
Dolžina 4.365 mm
Širina 1.837 mm
Višina 1.639 mm
Medosna razdalja 2.613 mm
Prtlažnik 432 l
Teža 1.425 kg

MOTOR
Prostornina 1.560 kubikov
Moč 110 KM
Navor 240 Nm

PERFORMANSE
Pospešek do 10km/h 12,2 sekunde
Maksimalna hitrost 180 km/h
Potrošnja na 100 km 6,7 litrov
 

 

 

Cena za Peugeot 3008:                         Osnovni model: 21.000 EUR

                                                            Dizel motor: 23.900 EUR
                                                                      
                                                                                        

VIR: http://auto.blog.rs

O strani        Pravno obvestilo      Izmenjava povezav       Kontaktirajte nas         RSS

Free Web Hosting