Domov  |  Kontakt  |  Sitemap  |  Zadnje novice     

 
   
UvodNoviceNovostiVideoTestiZnamkeZanimivo

Oglas    

   

Novo o >>

   

Oglas   

 

 
 
 
 

 AVTOMOBILSKE

ZNAMKE

 
 Alfa Romeo
 Audi
 Aston Martin
 BMW
 Bugatti
 Cadillac
 Chevrolet
 Chrysler
 Citroen
 Dacia
 Daewoo
 Daihatsu
 Ferrari
 Fiat
 Ford
 Honda
 Hyundai
 Jaguar
 Kia
 Leksus
 Mercedes
 Mini
 Mitshubishi
 Nissan
 Opel
 Peugeot
 Porsche
 Renault
 Saab
 Seat
 Škoda
 Suzuki
 Toyota
 Volvo
 VW

 

avto

   

 

ALFA ROMEO SPIDER 2007

Dodano dne 20.08.2009

Oblika mimo katere ne more srce voznika, ki vozi "zgoraj brez".

 

 

Pri Alfah gremo težko kar tako (na hitro) mimo njene oblike. Čedna? Lepa? Pregrešno lepa? Preden zaradi prevzetosti zadržite dih, vedite, da kljub precej splošnemu mnenju o videzu ob njeni čedni pojavi ne vzdihuje vsak Janez. Tudi takšni so, ki mirno trdijo, da je sicer lepa, da pa še zdaleč ni ‘tisto’, saj so vsi njej podobni avtomobili bistveno lepši.

 

S poveznjeno streho morda res ne daje tistega ultimativnega občutka, je pa avto brez strehe lepa skulptura in ne daje vtisa, da so jo na hitro izpeljali iz Brere, prav nasprotno, videti je enovit izdelek. Tako kot v 159 in Breri je več zadržkov znotraj. Armaturna plošča ni logično nadaljevanje zunanje oblike, saj se zares zdi bolj nemška kot tipično Alfina.


 

Ni ženske, pa naj bo še tako čedna, brez napak. Prav tako ni še tako čedne Alfe brez napak. Tako kot Brera in 159, ki sta tehnično zelo podobni tej Alfi, tudi Alfa Spider ni prijazna z odlagalnimi mesti. Ja, če se lotite popisovanja predalov in predalčkov, se jih kar nekaj nabere na seznamu, ampak če sedete vanjo, preprosto nimate kam odložiti telefona in denarnice. Niti česa drugega.

 

Svetla točka sta dva precej velika predala za sedežema, ki imata tudi ključavnici. Nad njima je dovolj prostora, da tja odložite dve manjši torbi ali večjo potovalko. Ker smo tu zašli že v področje večjih kosov prtljage, skočimo še v zadek - tam je 200 uporabnih litrov praznine (oziroma 235, če upoštevate tudi luknjo, v kateri bi lahko bilo rezervno kolo) pod za roadsterja prav spodobno velikim prtljažnim pokrovom. Zagotovilo za tiste, ki se radi v dvoje odpravijo na daljši izlet ali celo na počitnice.

Dame na primer ne bodo zadovoljne, ker v nobenem od senčnikov ni ogledalca, gospodje morda ne bodo najbolj zadovoljni z videzom in z velikostjo volanskega obroča, nerodneži obeh spolov in vseh starosti pa bodo v temi zaman pričakovali osvetlitev, usmerjeno k nogam. Je pa po drugi strani razveseljivo, da ima Spider v predalčku pred sovoznikom priključek USB in da avdiosistem predvaja tudi glasbeni format MP3.

Potrebuje dolgih 32 s, da se streha odpre, kar dandanes nekateri zmorejo v polovičnem času in še ostane časa.

Prijeten in vsestranski motor oziroma njegove zmogljivosti lepo podpira menjalnik: gibi ročice so natančni, kratki, ne premehki in ne pretrdi, s čimer dovoljuje tudi uživanje v pretikanju, čeprav zaradi motornega navora pretikanje še zdaleč ni potrebno v tolikšni meri, kot če bi Spiderja gnal bencinski motor.

Če sodite po tem in če menite, da je čedna, potem je tole kar prava Alfa. Od srca navzven ali od obleke navznoter. Pri tem se zdi čisto vseeno: naj bo to Alfa za uživača ali Romeo za damo. V obeh primerih se zdi, da se odlično znajde.

Alfa Spider se je odpovedala sedežem od zadaj in nudi v zameno za to solidno izdelano streho iz  blaga z zadnjim steklom, ki se da popolnoma avtomatično odpreti in zapreti. Program motorjev se pokriva s ponudbo tega, kar nudi Brera. Na voljo sta dva bencinska motorja  (2,2 JTS/185 PS, 3.2 JTS V6/260 PS) in en 2,4-Liter-dizel z 185 PS.

Cena za Alfa Romeo Spider 2.4 JTDM 20V Exclusive:                Osnovni model: 40.875,00 EUR
                                                                                                   Testno vozilo:    45.508,00 EUR

VIR:

Več informacij o avtu si lahko preberete tukaj: http://www.avto-magazin.si,

http://www.auto-motor-und-sport.de

O strani        Pravno obvestilo      Izmenjava povezav       Kontaktirajte nas         RSS

Free Web Hosting